lördag 7 juli 2007

Ny officiell blogg!

Jag har nu ett tag bloggat lite på familjeliv.se men nu är det dags att starta en "riktig" blogg!

Vi är en familj på tre personer, mamma, pappa & barn. Vi har byggt våra liv runt Natasha, som är en pigg och glad tjej på 14 månader.

Den 13:e maj 2006 föddes hon klockan 09.38.

Bara tre månader gammal började Natasha får små hudfärgade bulor på kroppen. Vi trodde aldrig att det skulle vara något farligt. På BVC remisserades Natasha till hudmottagningen på Östra. Läkaren vi träffade där hade aldrig sett något liknande. En annan läkare kallades, en läkare som vi skulle träffa ofta i framtiden. En hudbiopsi togs. Svaren från biopsin tog lång tid att få! Trots att läkarna ringde till laboratoriet varenda dag.

Till slut fick vi diagnosen, efter en månad av ovisshet. Det krävde 5 sövningar, två ryggmärgsprover och 3 biopsier. Under tiden började Natasha få tumörer i kroppen. Bland annat en bakom ögat, under båda öronsnibbarna, i buken osv.
Natasha har alveolär rhabdomyosarkom med metastaser.

Med tanke på spridningen av tumörerna var strålning och operationer helt uteslutet. Första schemat med högdoscellgifter hade ingen verkan alls! Natasha fortsatte att få fler tumörer. Läkarna började smått förbereda oss på dåliga nyheter.

Schemat byttes till ett annat och det som ingen trodde att skulle kunna hända, hände! Tumörerna började ge med sig! Till den grad att läkarna började prata om att sätta Natasha på så kallade underhållsmediciner. (svagare mediciner som man ger hemma).

Vi väntade på att Natasha värden skulle börja gå upp igen för att kunna påbörja underhållsmedicinerna. Ett rutinmagnetröntgen gjordes. Vi kallades tillbaka för att höra resultatet. Inget ont anande kom vi in till en av våra läkare, Jonas. Han sa att det inte såg bra ut! Trots att Natasha hade inga tumörer i kroppen!

Den 12:e september fick vi reda på att Natashas cancer hade spridit sig till hjärnan. Än en gång var strålning otänkbart för att hon hade flera förändrigar spridda i hjärnan. Man satte igång mer högadoser cellgifter. Först fick hon tre dagar två olika cellgifter, på tredje dagen fick hon trippeldos med cellgifter i ryggmärgsvätskan.

Efter tre omgångar med cellgifterna fick vi en molande orosmoln över oss. Något kändes inte alls som det skulle. Natasha fick en ny liten hudförändring samt en liten bula inuti i buken. Man gjorde ett ultraljud på buken, men såg något som hade kunnat vara en dödförändring från förra gången. Vi tjatade på läkarna att dom skulle göra en ny magnetröntgen. Vi fick vår vilja igenom, det gjordes ett datortomografi (kortare köer).

Våra misstankar besannades, Natashas tumörer i kroppen hade inte minskat. Tvärtom. Läkarna bestämde sig för att detta var slutet. Natashas cancer går inte att bota.

Idag den 17:e är Natasha fortfarande en pigg och glad tjej. Helt opåverkad av det som händer inuti henne. Hon har tre tumörer i kroppen nu (en i buken, en i benet och en på armen). Vi som föräldrar har svårt att tänka på att Natasha kommer att bli tagen ifrån oss. Vi har fått mycket stöd från folk som följt henne sedan första tråden jag startade på familjeliv.se.

1 kommentar:

Alexander sa...

Jag skickar en stor varm kram och många goda tankar till er tre!